Els Matossers tornen a omplir de castells la Plaça de la Creu

El passat diumenge dia 11 de novembre, els Matossers de Molins de Rei van celebrar la 16ena Diada de la Colla amb una actuació a la molinenca Plaça de la Creu.

16 Diada
16 Diada

La Diada va començar, com és tradició, amb la cercavila en que s’acompanya al casteller sorpresa i en la que se’l va ‘vestint’ de casteller amb la faixa, el mocador i la camisa matossera. En aquesta ocasió, el casteller sorpresa va ser l’actor i doblador molinenc Lluís Posada, que va realitzar un pilar de 4 —el ‘Pilar Kinder’— un cop la cercavila va arribar a la Plaça de la Creu.

L’actuació va començar amb un pilar de 4 de les tres colles que actuaven —Colla Castellera de Figueres i Xerrics d’Olot, a més dels amfitrions—, tot i que el pilar olotí va quedar en intent. Matossers va iniciar la primera ronda amb un 3 de 7 amb bones mides. Per segona ronda van triar un castell inèdit en aquesta temporada: el 5 de 6 amb l’agulla. I es va finalitzar l’actuació amb el 4 de 7, el pilar de 5 i un altre pilar de 4 de comiat.

Per la seva banda, la Colla Castellera de Figueres, vigents campions del Concurs de Castells de Torredembarra, van descarregar un 3 de 7 en primera ronda, un 4 de 6 en segona i el 4 de 6 amb l’agulla, finalitzant amb un altre pilar de 4. Els Xerrics d’Olot van fer el 3 de 6 amb l’agulla en primera ronda, la torre de 6 en segona, el 3 de 6 i un pilar de 4 per tancar la seva actuació.

16 Diada

Els Matossers de Molins de Rei finalitzen ja la temporada 2018 la setmana que ve, el diumenge 18 de novembre, en la XXIV Trobada de Colles del Baix Llobregat, en la que actuaran amb la resta de colles castelleres de la comarca a Gavà.