Un Pilar per GUEOPIC

Pilar Gueopic

El més habitual és que les associacions i entitats es posin noms que donin pistes sobre quins són els seus objectius, sobre quina és la seva finalitat. Aquest no és el cas de Gueopic.

Gueopic va ser, primer de tot, una aplicació per a tauletes creada i desenvolupada per millorar la qualitat de vida de les persones amb dificultats comunicatives.

L’aplicació i la seva difusió va conduir a la creació de l’entitat. Gueopic és una entitat molinenca, sense ànim de lucre que treballa en la divulgació i sensibilització general vers als casos de persones (sovint infants) amb problemes de comunicació i que dona suport a les famílies que tenen casos d’aquest tipus.

Pilar Gueopic

La Festa gran de Gueopic es fa en aquestes dates coincidint, dies amunt o avall, amb el dia mundial de conscienciació sobre l’autisme. En aquesta festa conflueixen moltes complicitats, moltes persones, grups, entitats... que aportant el seu voluntariat s’uneixen i interactuen en un gran acte que permet fer d’altaveu d’aquesta realitat sobre la qual, de forma habitual, no centrem la nostra atenció.

Per segon any consecutiu Matossers vam ser convidats a participar d’aquesta festa i, com no podia ser d’altra manera, allà hi érem per aixecar un pilar. Aquest cop el nostre pilar no va comptar amb l’acompanyament de les nostres estimades gralles i timbals, doncs es va fer al mig d’una rotllana de sardanistes de l’Agrupació Folklòrica Molins de Rei (com sempre amb Gueopic les coses són diferents i originals, recordeu sinó que l’any passat vam fer aquest pilar amb l’acompanyament en directe de membres de la Companyia Elèctrica Dharma)

I tot just descarregar el pilar músics de cinc dècades diferents van ocupar l’escenari per regalar a tota la concurrència una magnífica versió de “la Casa del Sol naixent”, cançó que fa 50 anys va popularitzar el grup molinenc “Dracs”.

I abans d’això els parlaments i la projecció de l’espot i la lectura de poemes i la canalla de la Colla del Pic amb la seva cançó...

En definitiva una gran Festa pel que fa a forma i continguts, però sobretot pel que fa al fons. Jo l’any vinent tornaré a commemorar el dia mundial de l’Autisme amb els amics de Gueopic i espero fer-ho amb els companys i companyes de Matossers aixecant de nou un pilar, ves a saber aquesta vegada amb quina companyia...

David Fernandez