Matossers a l'intercasteller

XVII Torneig Casteller de Futbol

El passat 3 i 4 de febrer es va celebrar el XVII Torneig Casteller de Futbol, organitzat pels Castellers de Sabadell. A diferència de l’any passat, els Matossers vam guanyar el sorteig per poder participar en la competició, on vam quedar en la 44a posició al rànquing de les 48 colles jugadores.

Després de molts caps de setmana entrenant i jugant partits amistosos amb altres colles, com els Castellers del Prat o els Castellers d’Esparreguera, va arribar el gran dia.

La jornada va començar amb una derrota de 0-4 contra els Castellers de Berga, que van quedar 2ns en la classificació final. Matossers vam plantar-nos al camp una defensa forta i un atac constant, demostrant un joc net que es va mantenir durant els dos dies de torneig.

XVII Torneig Casteller de Futbol

Després d’unes quantes derrotes força ajustades i amb l’animació́ de fons dels companys de Castellers de Cornellà, vam dinar i vam aventurar-nos de nou a un altre camp de futbol. Allà vam coincidir amb els veïns de Castellers de Sant Feliu, que ens van animar amb força en el partit contra els Castellers de Montcada i Reixac, que vam guanyar. Va ser un partit molt igualat que va derivar en una victòria molt ajustada (4-3), amb molt bon joc per part dels dos equips.

Esgotats i amb el fred als ossos, vam poder gaudir d’una bona dutxa calenta on ens vam relaxar i vam recuperar forces per demostrar a la festa posterior que Matossers som molt més que futbol i castells. Després de sopar, i amb la música de fons del grup Albercocs, vam gaudir de la companyia de les altres colles, aprofitant l’ocasió per trobar-nos amb amistats amb les quals no sempre coincidim a plaça.

Després d’un dia intens i de fer colla, dormir va ser feina fàcil; despertar-se l’endemà a les 8 del matí, amb l’intens so de gralles i dos partits per davant, no tant. Esmorzant a corre-cuita, vam dirigir-nos al camp, on vam jugar contra els Castellers de Sant Pere i Sant Pau, que ens van guanyar.

XVII Torneig Casteller de Futbol

El XVII Torneig Casteller de Futbol va acabar amb una final molt disputada entre la Colla Vella dels Xiquets de Valls i els Castellers de Berga. Els Castellers de la Vila de Gràcia, que van guanyar el premi a Millor Afició, van ser els encarregats d’animar la final, que va ser molt intensa. Per acabar, els Castellers de Sabadell ens van oferir un dinar de fideuà.

Sabem que no som el millor equip de futbol, però sí que som els millors en gaudir de la festa, fer caliu entre nosaltres i crear llaços d’amistat amb altres colles. Esperem amb ganes que arribi la propera edició del torneig!

Lucía Busfield i Laura Alcoverro